lights will guide you home

Rivers and roads

Kategori: Plugg, Vardag

Jag är hemma i Mjölby och jag är helt lugn. Helt slut! Mitt psykiska jag är övertygad om att det är all detta plugg jag sysslat med de två senaste månaderna som dödat mig, men fysiken talar för att även fotbollsträningen i måndags har satt sina spår. Hur som helst är det jävligt gött att vara hemma. Igår satt jag hos morsan i köket med en 3,5:a och pratade om livet o dä medan hon lagade helt fantastisk mat som vanligt. Sen joinade Axel och pappa och vi försökte definiera lycka. Pappa har en klar bild av att toppen nås när man får barn (med tårfyllda ögon). Axel har en mer objektiv bild och blandar in forskning och podcasts osv (akademikerN). Senare somnade jag iaf gott nere i mitt gamla flickrum och sov i tio timmar.
 
Vi har börjat en ny kurs nu som heter Välfärdsstaten. Haha asså, det typ pirrade i magen när vår kursansvarige berättade om den igår. Är så trött på juridik att allt annat känns intressant och just detta extra mycket eftersom ja, vi ska diskutera sånt som jag faktiskt bryr mig om. Som socialpolitik, feminism, genus i socialt arbete, solidaritet, kapitalism osv osv waaaa så nice. SKA BLI SÅ SKÖNT att få resonera utan att behöva koppla till rättskällor eller lagrum, heh.
 
Nu sitter jag hemma i köket och lyssnar på Ray LaMontagem The National, Okkervil River mm och slöläser lite. Snart ska jag ta bilen och åka på loppis. Två topp favoritsysslor med att komma hem till Mjölby, att köra och secondhanda. Stockholm är ju likt bekant inte proffs på det där med fynd på second hand. Där kan man köpa en jävla H&M-tröja för 80 spänn, som alltså ligger på samma pris som en ny. Ur miljöetisk synpunkt är det ju fint osv, men det är ju FYND det hela handlar om! Vilket iof gäller hela Stockholm, det här med priser osv. Allt e ju dyrt där. Men ja, det får man väl ta om man promt ska bo i Sveriges huvudstad.
 
Visste ni förresten att i den utilitaristiskt inriktade forskningen med engelsmannen Jeremy Bentham som ledande företrädare gavs väldfärden en hedonistisk innebörd! Haha, ne nu ska jag ta tag i denna fantastiska daaaaag.

Tönt

Kategori: Plugg

Juridiktentan är gjord. Jag är helt slut. Och tom och paj och allt. Klarar jag den? Klarar jag den inte. Jag veet inte. Haha, jag orkar inte att jag låter detta påverka mig så mycket. Blir det en omtenta så blir det, det är ingen fara. Men jag tror ju det. Aja, nu är den gjord i alla fall. Och imorgon åker jag hem till Mjölby och är ledig typ en hel vecka. Spyr på juridik nu. HEM TILL MAMMA!
 
Haha jag är en tönt.

jag vet hur du ser ut i inga kläder

Kategori: Kärlek, Personligt, Texter/Kreativitet

Jag kommer aldrig känna så igen. Det finns fasen inte. Det fanns då, men inte nu längre. För det var fan helt jävla sjukt, utanför denna värld! Det liksom kändes fysiskt. Jag kunde typ inte äta. Och jag embraceade det så jävla hårt, för jag fattade redan då att det var så himla speciellt. Jag var 19 och helt förtrollad. Paj. Men så jävla levande. Det fanns liksom ingenting i hela världen som var viktigare, allt var obetydligt i jämförelse. Studenten, bal, skola, allt sånt jag tyckte var viktigt då. Ingenting annat betydde någonting. Allt sånt jag sett fram emot blev bara en liten fjärt i rymden jämfört med det. För det var så ofantligt, ogripbart. Precis så jag klarade av att hantera det. Det är så länge sen, och jag mår bra nu. Fantastiskt till och med. Men asså, ja. Det förminskar ju inte vad jag kände då. Ibland skulle jag vilja köpa tillbaka den känslan. För jag kommer ju typ inte känna så igen?
 
Vem är jag att säga det. Pappa skulle skratta åt mig. Jag fyller 25 år om två veckor. Vad vet väl jag om någonting. Jag tror ju det, men så är det ju inte. Men jag minns Tyskland och Frankrike med skolan. Och jag ville bara hem. Det var ju jättefint och allt sånt, men jag ville bara hem. Fanns ingenting annat jag kunde tänka på. Jag spricker fan snart, tänkte jag. Det går inte? Hur hanterar folk sånt här? Jag fattar att folk skriver låtar och blir knäppa av sånt. Det där är värt att dö för, jag tror mitt hjärta blöder!!!