lights will guide you home

Kobenhavn

Kategori: Resa

Image result for københavn
 
Hit ska jag i helgen!

Where shoudl we go with our longing if not to eachother?

Kategori: Fest, Helg

 
 
Jag har haft en så himla bra helg. Lite liksom mellanhelg som inte varit superspeciell egentligen, men har bara nu idag denna söndag känt mig så nöjd och glad över de senaste dagarna. I fredags var jag på ett intressant seminarium i skolan. Vi diskuterade välfärdsstaten och olika socialpolitiska strategier för att få en stats medborgare att känna sig trygga och försäkrade. Det finns två lite tydligare strategier och den ena är behovsprövande ersättningar och den andra universella. Den förstnämna fungerar som så, precis som det låter, att en måste pröva om den enskilde har ett behov av ersättning (ex försörjningsstöd). Universella bidrag är sådana som utgår till alla medborgare, oavsett inkomst, dvs ex barnbidrag. DÄR HAR NI'TT!
 
Efter seminariet drog jag till jobbet och rev av några timmar. På lördagen försökte jag ta mig ut och springa, men jag har sen jag fyllde 25 fått ont i knät?! Jag som inte tror på piller men tji fick jag när jag fick sådana av min läkare och det faktiskt hjälpte. Men i min lilla löprunda kände jag av det igen (eller kanske var det bara en ursäkt för att slippa springa heeeh). Efter låtsatlöprundan läste jag ut en måttligt intressant artikel på samma tema som seminariet. DÄREFTER snofsade jag upp mig och mötte Frida på Söder för en bärs eller två. Hon e så himla härlig, full av energi och smarta tankar och har ett så gött sätt att se på livet som jag gillar. Efter nåra timmar tog vi oss till Telefonplan för att gå på en fest i ett stort hus med tillhörande kollektiv. Där hade de riggat upp livemusik i vardagsrummet, askul! Och stället var proppat med fölk en kände igen och halvkänner. Drack bärs och snackade skit helaste kvällen lång.
 
Idag har jag haft en så himla fin dag this far! Åt en fet frulle och sen gick jag till ett fik nära mig och köpte en skitnödig kaffe och satte mig på uteserveringen i solen. Asså, det var så himla härligt. Det ba GASSADE på där och jag ba kände mig så glaaad. Fyfan vad fint det var, ska bli stammis där.
 
Nu har jag volontärjobbat lite och snart ska jag dra till jobbet igen. I veckan är det tentaplugg med tjejerna som gäller och i helgen ska jag göra något riktigt kul!
 
HADE!!

enkla vanor

Kategori: Texter/Kreativitet