lights will guide you home

snyggt ba

Kategori: Bilder, Kläder/Inköp

 :
denim cuff roll:
✿ ❀ pinterest: mjjlla ❀ ✿:
Image 3 of Monki Bomber Jacket:
White and black. Tucked in with a belt.:
 :
 :
pinterest: morgangretaaa:
 :
Stan smith winter look:
The Idea Of Simplicity : Photo:
 :

Den mystiska bussen på Karlaplan

Kategori: Texter/Kreativitet, Vardag

Det finns en mystisk buss som avgår från Karlaplan varje morgon. Jag har insett att jag kommit att fundera väldigt mycket kring den. När jag kommer gående längs De Geersgatan på morgonen och börjar närma mig Valhallavägen står där en prydligt uppradad kö av människor. Det finns vissa larviga beteenden stockholmarna envisas med och detta är ett av dem (antagligen finns det i fler storstäder, men jag har ju bara bott i en svensk sådan än så länge). Bussväntarna ställer sig alltså på led redan innan bussen har kommit, med bekvämt avstånd från personen före och efter i kön - precis så bekvämt att inget obehagligt osvensk ska kunna ske i onödan. Där står de sedan och bara väntar på att bussen ska komma i den trygga vetskapen om att de minsann är säkrad en bra plats på bussen. Vad gäller den mystiska bussen från Karlaplan är alltså samma köprincip även här.
 
Den mystiska bussen från Karlaplan kommer diskret från Frihamnens håll och hämtar upp denna prydliga kö. Alla verkar veta vad det innebär (ja, annat vore väl märkligt) att kliva på denna lilla vita minibuss, som om vore de enade i ett mystiskt och hemligt samfund som varje dag åker till en viss plats som bara dem vet om. Visst har mina tankar snuddat vid att kanske någon gång skolka från en föreläsning och bara diskret och smidigt glida in i den hemliga kön, (eller, glida in vore ju ett helgerån, finna min plats sist i kön av troget och pliktskyldigt väntande stockholmare) men det beständiga målet om att bli en fullfjädrar socionom limmar fast mina adidas i marken.
 
Jag funderar på den tysta överrenskommelsen. Ingen säger något till varann. Alla bara kliver på. Nickar kanske lite lätt till busschauffören. Dessutom är bussen i fråga en minibuss och inte vet väl jag hur många platser en sådan rymmer, men av den långa kön att döma är det fler än en tror. Den bara fylls på till oändligheten. Kvar står jag och försöker i min svenskhet dölja min förvåning i väntan på 4:an mot Gullmarsplan.
 
Jag vill göra en analys på gruppen människor som stiger på. Vad tänker de på? Vad har de för mål? Är de glada? Är de ledsna? Hur mår de? Vad har de upplevt och vad har de för värderingar? Framför allt; vad vet de som inte jag vet?
 
Det återstår att se, om jag någon gång vågar ställa mig i den mystiska kön till den mystiska bussen. Jag kan inte sluta fundera på vart den är på väg. Den tråkige i mig tror att det är någon slags företagsbuss som hämtar upp ett helt lass och släpper av dem vid någon byråkratisk organisation. Den rolige i mig kan inte ens koncentrera en anhalt i denna text. Kanske far denna grupp till en plats långt härifrån och aldrig återvänder? Jag måste undersöka mitt klientel lite närmare, är dessa människor återkommande? Kanske är de precis som mig? Kanske har de själva stått och väntat på den vanliga SL-bussen och en dag bara fått nog. Kanske vet denna skara något om livet som ingen annan vet för att de vågade ta steget och ställa sig sist i kön till den mystiska bussen på Karlaplan. Genom att bara kliva ur sin comfort zone och strunta i jobbet eller skolan eller övrig viktig aktivitet och ställa sig i kön fick de nyckeln till något ännu större än vad en finner på Socialhögskolan eller Espresso House. Åh shit, nu måste jag ju prova?
 
Någon dag ska jag ta reda på sanningen.

Se skam

Kategori: Film

Hörrni! Mitt hetaste tips just nu är den norska ungdomsserien SKAM som handlar om ett gäng ungdomar på vidaregående dvs gymnasiet som är käära och ligger med varann och blir vänner och ovänner och russetid och sånna norska grejer och fina Oslo och krossade hjärtan och nyförälskelse och det fina norska språket och spänningen och romantiseringen av de första fyllorna och massa sånna underbara ungdomsförteelser. SE DET. SE DET HÄR.
 
Bildresultat för skam nrk p3
 
Akkurat nå skal eg till skolan fordi att en ny kurs begynner idag! Juridik i Socialt Arbeit! WOHO.