lights will guide you home

Kenya 2016

Kategori: Resa, Stockholm

Nu är det mindre än en vecka kvar. Om en vecka ligger jag i en säng i Nairobi med nervositet och spänning i hela kroppen. Kan inte få in i huvudet att det var nästan ett halvår sen som jag flyttade till Stockholm och började kursen. Vet inte om jag har berättat om det här på bloggen, men jag och Josephine har ju valt att jobba med ett projekt som vi kallar Via Kisumu rörande flickfotboll när vi är nere i Kenya. Vi ska samarbeta med en organisation där nere, har samlat in pengar (tack vare alla fina nära och kära som skänker pengar till oss) och fotbollsmaterial (från MAI och Reymersholms IK) och ska ägna tre veckor åt att spela fotboll med tjejer, träffa folk på organisationen och dokumentera allt vi är med om. Det kommer bli så häftigt. 
 
Vet inte huruvida jag kommer blogga här under de sex veckor jag är borta. Ett som är säkert är i alla fall att jag och Josephine kommer uppdatera bloggen på vår hemsida regelbundet, så läs den!
 
WOW nu kör vi!!!!

2015 slänger vi nurå

Kategori: Fest

Slut på 2015. Äntligen, har jag insett nu. Det var inte så jävla fantastiskt ändå, 2015. Ett typiskt mellanår med tusen timmar av grubblerier, nära och kära som mått dåligt, tristess och ett jävla farande överallt. Ett år som jag nu är glad att det är slut. Trots vissa nedgångar måste jag samtidigt understryka att det på flera plan varit väldigt bra. Jag spenderade tio underbara dagar i Palma med Schwenke, hade en underbar lugn sommar, har umgåtts med så många fina människor och även lärt känna nya, börjat läsa mänskliga rättigheter och fått mitt feministiska uppvaknande. Det känns ändå väldigt bra.
 
2016 kommer bli året då jag reser till Kenya med min klass för att jobba med ett projekt som jag och Josse har skapat helt själva. Jag är såhär långt så himla stolt över oss och vad vi har lyckats åstakomma. Jag hoppas verkligen det kommer bli bra i Kisumu, det känns så. Det här är året jag ska vara lycklig och må bra. Året jag kanske börjar plugga. Året jag flyttar till en egen lägenhet och året då jag fortsätter dricka bärs med fölk jag tycker om. Våren 2016 kommer bli fantastisk! Så är det med det.
 
NKV OSV!