lights will guide you home

Mitt musikår 2015

Kategori: Musik

Går igenom mitt år på Spotify! Så intressant, och i och för sig inte speciellt förvånande.
 
Min första låt jag spelade 2015 var Håkan Hellström - Jag har varit i alla städer. Den stod jag och sjöng på Kaffebrenneriet i Oslo från den dagen jag fick reda på att Matilda skulle flytta till Stockholm och även under den perioden jag bestämde mig själv för att flytta dit och hade kroppen full av både ångest och spänning. "Far inte till Stockholm för du blir aldrig mer densamma" - i disken bland latte-koppar och halvätna croissanter.
 
Min mest spelade artist blev Krunis. Inte heller särskilt förvånande. Kanske den artist jag haft mest känslomässiga kopplingar till under årets gång. Sommaren 2014 lyssnade jag på "Let´s go yo" hur mycket som helst och förknippade den med min fantastiska Oslosommar och kvällar i Ensjö. Så mycket lycka! Minns hur jag gick till jobbet från Grünerlökka där jag bodde då och trots att klockan var 06 gick jag i shorts. Jag hade skurit upp handen och kunde knappt jobba men gjorde det i alla fall. Tillslut fick jag äntligen åka hem på semester till Mjölby och jag var så lycklig för det. I höstas var det ganska mycket ångest till Krunegård, men nu i slutet av hösten/början av vintern kunde jag lyssna igen med bara lycka i mitt bröst!
 
Min näst mest spelade artist är José Gonzalez och jag tror att det enbart har att göra med att jag spelat sönder "Stay alive". Också en Oslolåt. Minns att jag sprang i stan men utan internet på mobilen. Så då stannade jag vid Kiwi och lät denna låt ladda, för att sen kunna springa med Stay alive i öronen. 
 
Mest spelade album blev Hozier - Hozier (deluxe). Har lyssnat galet mycket på låtar som Cherry wine, Foreigners god, Someone new och Take me to church. Minns att jag kom i kontakt med Hozier första gången på en bussresa hem från Oslo med Emelie bredvid mig och hon visade hans musik. En av mina norska kollegor, Alex, älskar Hozier och jag minns hur han på en utav mina frukostraster stoppade hans hörlurar i öronen på mig och spelade Jackie and Wilson för mig. Det häftigaste med Hozier var att jag och alla mina bästa i Oslo gick till Kulturhuset och såg honom live. Jag spillde ut en öl över hela bordet och i Emelies knä och lagom till han precis börjat sjunga Take me to church hann vi fram till scenen för att lyssna. Typ dagen efter slog han igenom på riktigt.
 
Min mest spelade låt är Swim to you av Dotan. Den låten klassar in sig på topp fem bästa låtar någonsin i mitt tycke. Minns inte helt hur jag fann den, men jag minns att jag lyssnade på den i mitt rum på Carl Berner där jag bodde med Amanda och Jon. Den fanns inte på Spotify en period så jag playade om och om igen på youtube. Minns starkt en gång när jag hade jobbat till 19, drog hem, duschade och lyssnade på denna låt i duschen med min lille kub som förstärkare, drack ett glas vin, gjorde mig smashing och sen mötte upp David för en så galet rolig utekväll med shot och dansdans.
 
På plats nummer fyra av mest spelade låtar kommer Matilda av Alt-J. Den låten fanns på en spellista som Matilda gjorde till mig innan hon skulle flytta hem. Har lyssnat på denna låt så många gånger på bussen till jobbet och tänkt på hur jag skulle sakna henne när hon flyttade från stan. Fortfarande hennes låt för mig.
 
Jag har lyssnat på musik i 47 000 minuter i år, alltså 776 timmar eller 32 dagar. Vet inte riktigt om det är mycket eller normalt, men idag går jag inte hemifrån utan mina hörlurar. Så fort jag transporterar mig använder jag Spotify!
 
Vilket fantastiskt musikår det har varit. Har lyssnat sönder så himla mycket låtar så jag hoppas på ännu fler upptäckter år 2016. Ska dessutom på Håkan i sommar med Josse och Misha - det kommer bli nice!
 
 

den här är ju fortfarande så himla bra

Kategori: Musik

 

å dina gröna ögon gör mig matt

Kategori: Fest, Foton, Stockholm

HALLÅ! Jag skriver ju knappt här längre, och jag vet knappt om det är någon som läser. Ändå känns det som något som jag ska bocka av då och då.Hur som rullar i alla fall mitt lilla liv på i Stockholm. Går i skolan, jobbar, ritar en del, dricker öl med fina gamla och nya vänner, lyssnar på livemusik, gör av med för mycket pengar och planerar inför Kenya. Snart kommer Josses och min hemsida inför vårt projekt upp. Är så spänd och nervös och förväntansfull. Är så glad att jag kommer skippa halva januari och hela februari i Sverige. Och lite oädd. Tror det här kommer bli så himla häftigt.
 
Snart är det jul och jag har 0 julkänsla. Känner mig inte klar med oktober än. Och ändå så taggad på vår!
 
Ett stycke fina classmates på feministklubb härom veckan.
 
Alice och fröken Frimodig på Dovas.
 
Waldersten är ett geni.
 
Och jag drack rödvin igår!
 
Josse och jag piercade oss för några veckor sen. Det var så himla kul.
 
Jag lyckades laga musslor!!!!!!! Asgott.
 
Hade nog bästa fredagskvällen i förrgår med bad, bärs och Bob Dylan.
 
Två favoriter på Dovas.
 
Och ett till stycke klasskompisar.
 
Nu ska jag slappa sönder och senare käka pizza.